måndag 15 september 2014

experimentell växtfärgning med Elisabet Jansson i Osvalla


 I lördags hade vi besök av Elisabet Jansson i Osvalla. Hon höll en kurs i experimentell växtfärgning.  Det veks och färgades papper, ull och lin med hjälp av växter och metall. En del enkla böcker blev det av det hela. Dagen var uppsluppen och glad och fylld av många wow och åh. Elisabet lovade att komma tillbaka och ha en repris nästa höst.  Se också Pysselfarmor som skrivit om dagen.

This weekend I had the luck to participate in a workshop at home with Elisabet Jansson. We dyed paper and wool and linnen with natural materials. We also made some books out of it. 
 En del resultat ser verkligen tredimensionella ut. Här är en deltagares kort. 

Some flat papers looks really three dimensional






3 kommentarer:

  1. Hei, Lena! Lenge siden sist.
    Det var fine bilder fra plantefargingskurset.
    Du husker kanskje fra sommerkurset på Leksand folkhögskola at Monica Langwe fortalt om hvordan hun hadde satt farge/mønster på sau-skinn ved å legge dem i vann sammen med rustne spikre og annet metallskrap ?
    Vel, jeg har prøvd metoden med en blanding av metall og planter på "high bulk"-papir, men har ikke klart å få fram så kraftige farger som dere har her.
    Men jeg ble inspirert til å prøve videre etter å ha sett dette :-)
    Veldig artig og interessant å se !

    mvh Erik

    SvaraRadera
    Svar
    1. Tack Erik!
      Vi kokade paketen i en timme tillsammans med gullris, lökskal och växterna som vi la emellan sidorna. Lycka till med din färgning.
      Lena

      Radera
  2. Det ser helt otroligt ut! Underbart!

    SvaraRadera