söndag 17 februari 2013

 bild tagen av Linnéa Hällzon



En utställning om poeten Tomas Tranströmer och bokbindares tolkningar av hans verk pågår på Nobelmuséet i Stockholm från nu och till den 2 juni 2013.


Jag känner en stor glädje över att ha fått delta eftersom Tomas Tranströmer är min favoritpoet.


(Jag väljer att länka till andras texter, som redan är skrivna i ämnet så kan ni läsa det de skrivit i olika artiklar i stället). 

Det var vernissage nobelbandsutställningen i fredags, (upptäckte just att min bok fanns med på den webbsidan också).  Det var runt 350 personer där och jag träffade fullt med bokbindare från flera länder.  Tomas Tranströmer och hans fru var också där. Jag har varit på tidigare bokutställningar på Nobelmuseet men i år hade jag också bundit en bok. Det kändes lite konstigt att se sin bok i detta sammanhang. De hade placerat den i samma monter som Linda Gimles bok, kul!
Man fick bjuda med en person på fredagen så mina barn och makens syster kom dit på lördagen, efter invigningen för allmänheten och tittade på allt. 

Ett reportage dök upp i DN, där min bok kom med och maken syns i bakgrunden.




(Se slutet på ett tidigare inlägg om boken.)

söndag 3 februari 2013

bild tagen av Christina Alvner



Vi fick besök av goda vänner och en bild av hur huset ser ut nu.

this is how the house looks like now...


Hej igen ,
Jag lyckades med att få in en bild på vad Kerstin fick göra under de dagar hon var praktikant hos mig.

I managed to fix a picture of the things that Kerstin,  (that is participating in the bookbinder education in Leksand),  made in my workshop during two weeks. 

lördag 2 februari 2013

Look at this film at a famous swedish bookbinders studio. I just love his work.
He comes in after about 25 minutes.


Kolla in denna film ni som missade antikrundan. Efter ca 25 minuter kommer ett inslag från Per-Anders Hübners verkstad där han visar och berättar. Vilka böcker, vilken falsslagning, det är så man får ståpäls av allt det vackra.

Veckorna rullar på och jag har haft en mycket duktig elev från bokbindarutbildningen i Leksand som praktikant. Hon fick pröva på livet i min verkstad och följa med mig på Örebro promotion frukost och Svensk form frukost och till Kävesta folkhögskola och  vara med på en nybörjarkurs på Tulegatans amatörbokbindarlokal och så fick hon så klart pröva på vissa utmaningar som jag gav henne. Hon präglade skyltar till mina lådor, och fick samtidig lära sig hur en sådan apparat kunde användas. Hon fick göra menyer och notahållare, klistermarmorera upp resterna från min släkts bokbindardag i min verkstad. Hon fick också pröva på olika tekniker av diverse slag. OM jag hade kunnat ladda in bilder från min mobil så hade jag kunnat lägga upp exempel på det hon gjort. Allt var utsökt arbete och det kommer absolut att gå bra för henne om hon startar upp något företag nere i skåne.